Category: Përkthime

Total 23 Posts

Le Profezie – Moikom Zeqo

Un giovinetto, armato di due scimitarre dalla impugnatura di diamanti Persiani, montato su un cavallo color rugiada stava guardando la carovana dei muli e cavalli stracarichi che si affaticavano sul sentiero scosceso di pietre grigie della montagna, attraverso una nebbia fosforescente. Il ragazzo si sentiva annoiato e stanco da morire.

Continue Reading

“Wunderbar!” – Jesus Vega

Jesus Vega lindi në Havanë më 1954. Ai është kritik Kinematografie dhe autor i esesë “Zavattini në Havanë” botuar në vitin 1994. Ka botuar “Wunderbar!“,  “I mrekullueshem!” nga ku është nxjerrë edhe tregimi “Wunderbar”. * * * * * * * U zgjua papritur, i trembur nga zhurma e një teneqe

Continue Reading

“Pas Gare” – Xhejms Xhojs

Xhejms Xhojs (James Joyce) (1882-1941) Një prej autorëve më të mëdhenj të Shekullit XX, lindi në Rathgar, një rrethinë e Dublinit më 2 Shkurt 1882. Që në vitet e studimeve manifeston një karakter antikonformist dhe kryengritës. Më 1904 shkruan veprën autobiografike “Portreti i një artisti” të cilën e shndërron në

Continue Reading

Pin It on Pinterest