Category: Kujtime

Total 10 Posts

Familja Popa

Kishin kaluar disa javë nga vdekja e Enver Hoxhës dhe në Ambasadën Italiane filluan të bëhen disa pregatitje që për punonjësit shqiptarë dhe për një pjesë të punonjësve italianë ishin të pakuptushme dhe të pashpjegueshme. Dhomën që shërbente si ambient zyre për përkthyesin e urdhëruan ta lirojë dhe atë bashkë

Continue Reading

Një Kujtim nga Shkodra

Jemi aty nga fillimet e viteve ’30 në një Shkodër të gjallë e të gëzueshme, megjithëse akoma e ndarë në dy miniqytete, në Shkodrën katolike dhe në atë islamike. Por duhet pranuar se qyteti zjente. Vetëm një shkodran mund ta kuptonte këtë diferencë. Pjesa katolike e hapur me njerëz të

Continue Reading

Kujtime nga jeta – Faruk Dragoti

Kjo është një ngjarje e vërtetë, që ka lidhje me Kolonel Asaf Dragotin dhe me të birin e tij Farukun. Në Komandën e Përgjithshme të Ushtrisë ku kryeja shërbimin e detyrueshëm ushtarak, për një farë kohe punova si daktilografist në sekretarinë e Degës Ekonomike të Shtatmadhorisë dhe gjithë dita më

Continue Reading

Pin It on Pinterest