Month: July 2013

Total 4 Posts

Për të Vërtetën

Pikërisht  atëhere kur njerëzit kujtuan se më në fund erdhi e Vërteta, u çfaqën si të dalë nga zemra e mesjetës, aty ku kishin mbetur të “ngujuar” (për të përdorur fjalorin e tyre) ata, njerërzit e shpellave, të palarë, të pakrehur e të parruar, me një shqipe arkaike që nuk

Continue Reading

Martesa e 1910

Takoheshim përditë, rreth orës 10 të mëngjezit, me përjashtim të të djelave. Ishim njojtur rastësisht dhe prej asaj dite na ishte bërë shprehi që të takoheshim te bari poshtë pallatit. Ai e zgjaste mjaft qëndrimin, ulur duke lexuar gjithmonë gazetën “Shekulli”. E kishte qejf rakinë dhe kalonte nga njëra gotë

Continue Reading

Evlija Çelebia

Që kur isha i ri në Shkollën Unike si në Normalen e Elbasanit apo dhe këtu në Tiranë në Shkollën Unike si dhe në Shkollën e Mesme “Naim Frashëri”, dëgjoja me vëmendje shpjegimet e profesorëve të Historisë mbi ata shkrimtarë të huaj që kishin patur rastin të shkruanin mbi Shqipërinë.

Continue Reading

Pin It on Pinterest