Category: Elbasani

Total 13 Posts

Albania: alla scoperta dell’antica città di Elbasan – da Francesca Masotti

Credits: L’articolo è tratto dal blog “Letters from the Balkans” dell’autore Francesca Masotti Artikulli është marrë nga “Letters from the Balkans” me autore Francesca Masotti   Ci sono città che non appaiono mai nelle riviste turistiche e che rimangono sconosciute ai più. Elbasan è una di queste. Situata nel cuore

Continue Reading

“Elbasani – Traditë në Arsim” nga Bukurosh Dylgjeri

Përpjekjet e Elbasanasve Për Gjuhën Shqipe në Fillim të Shekullit XX.   Në fillim të Shekullit XX, pas gati 5 shekuj nën robërinë Osmano-Turke, Elbasani u bë një qendër e fuqishme e veprimtarisë patriotike për çlirim kombëtar si dhe për lëvrimin dhe përhapjen e shkollave shqipe njëkohësisht. Është e vërtetë

Continue Reading

Pin It on Pinterest