Category: Të Ndryshme

Total 21 Posts

Një Përgjigje për Mohuesit e Standardit të Shqipes

Një javë pas botimit të letrës që një grup gjuhëtarësh, shkrimtarësh dhe intelektualësh i drejtuan Kryeministrit Edi Rama për mbrojtjen e gjuhës shqipe, një nga firmëtarët e asaj letre, Prof. Rami Memushaj, flet për gazetën ‘DITA’. Ai shpjegon në këtë intervistë arsyet pse u shkrua ajo letër dhe nga cilët

Continue Reading

Për të Vërtetën

Pikërisht  atëhere kur njerëzit kujtuan se më në fund erdhi e Vërteta, u çfaqën si të dalë nga zemra e mesjetës, aty ku kishin mbetur të “ngujuar” (për të përdorur fjalorin e tyre) ata, njerërzit e shpellave, të palarë, të pakrehur e të parruar, me një shqipe arkaike që nuk

Continue Reading

Evlija Çelebia

Që kur isha i ri në Shkollën Unike si në Normalen e Elbasanit apo dhe këtu në Tiranë në Shkollën Unike si dhe në Shkollën e Mesme “Naim Frashëri”, dëgjoja me vëmendje shpjegimet e profesorëve të Historisë mbi ata shkrimtarë të huaj që kishin patur rastin të shkruanin mbi Shqipërinë.

Continue Reading

Pin It on Pinterest