Le Profezie – Moikom Zeqo

Un giovinetto, armato di due scimitarre dalla impugnatura di diamanti Persiani, montato su un cavallo color rugiada stava guardando la carovana dei muli e cavalli stracarichi che si affaticavano sul sentiero scosceso di pietre grigie della montagna, attraverso una nebbia fosforescente. Il ragazzo si sentiva annoiato e stanco da morire.

Continue Reading

Kostaq Cipo: Gjuhëtari dhe themeluesi i Arsimit të Lartë në Shqipëri – Aleksandër Meksi

Në kohën tonë të trazuar, kur vlerësimi i aspekteve  morale dhe intelektuale të një individi apo krijimtarie është tepër  i ulët, evokimi i figurave të së kaluarës  dhe veprës së tyre është domosdoshmëri. Vepra  dhe jeta e tyre, janë frymëzuese dhe stimulojnë energji pozitive për ndërtimin e një demokracie të

Continue Reading

Pin It on Pinterest

Share This