Category: Përkthime

Total 24 Posts

Guderiani, Arkitekti i Fitoreve të Para

SIR BASIL HANRY LIDDELL HART Në ditët e para mbas përfundimit të Luftes së Dytë Boterore shkrimtari dhe Oficeri Madhor i Ushtrisë Britanike, Sir Basil Hanry Liddell Hart, shkoi e takoi Oficerat madhorë të ushtrisë gjermane të grumbulluar në një vend të rezervuar dhe u mori atyre intervista shumë interesante

Continue Reading

Le Profezie – Moikom Zeqo

Un giovinetto, armato di due scimitarre dalla impugnatura di diamanti Persiani, montato su un cavallo color rugiada stava guardando la carovana dei muli e cavalli stracarichi che si affaticavano sul sentiero scosceso di pietre grigie della montagna, attraverso una nebbia fosforescente. Il ragazzo si sentiva annoiato e stanco da morire.

Continue Reading

“Wunderbar!” – Jesus Vega

Jesus Vega lindi në Havanë më 1954. Ai është kritik Kinematografie dhe autor i esesë “Zavattini në Havanë” botuar në vitin 1994. Ka botuar “Wunderbar!“,  “I mrekullueshem!” nga ku është nxjerrë edhe tregimi “Wunderbar”. * * * * * * * U zgjua papritur, i trembur nga zhurma e një teneqe

Continue Reading

Pin It on Pinterest