Month: May 2014

Total 4 Posts

“Elbasani – Traditë në Arsim” nga Bukurosh Dylgjeri

Përpjekjet e Elbasanasve Për Gjuhën Shqipe në Fillim të Shekullit XX.   Në fillim të Shekullit XX, pas gati 5 shekuj nën robërinë Osmano-Turke, Elbasani u bë një qendër e fuqishme e veprimtarisë patriotike për çlirim kombëtar si dhe për lëvrimin dhe përhapjen e shkollave shqipe njëkohësisht. Është e vërtetë

Continue Reading

Një Përgjigje për Mohuesit e Standardit të Shqipes

Një javë pas botimit të letrës që një grup gjuhëtarësh, shkrimtarësh dhe intelektualësh i drejtuan Kryeministrit Edi Rama për mbrojtjen e gjuhës shqipe, një nga firmëtarët e asaj letre, Prof. Rami Memushaj, flet për gazetën ‘DITA’. Ai shpjegon në këtë intervistë arsyet pse u shkrua ajo letër dhe nga cilët

Continue Reading

Sterjo Spasse – Neta

L’anziano Paolo Ghinasci, ormai vecchio, sistemando un giorno la sua biblioteca, trovò tra le pagine di un vecchio romanzo una lettera oramai ingiallita e da anni dimenticata. Apri la lettera con una certa curiosità e con stupore ha potuto constatare che era stata scritta molti ma molti anni addietro proprio

Continue Reading

Pin It on Pinterest