Month: March 2024

Total 1 Posts

Dorëshkrimi Elbasanas i Ungjijve (1761) dhe Lufta për Krijimin e një Alfabeti Shqiptar

Letërsia e moçme shqiptare dhe problemi i alfabetit Ndër problemet e shumta për tu ballafaquar në krijimin e një letërsie shqiptare ishte edhe mungesa e një alfabeti të përbashkët në gjuhën shqipe Shqiptarët katolikë, kryesisht në veri të vendit, përdorën alfabetin latin, i cili u përputh mirë me nevojat e

Continue Reading

Pin It on Pinterest