Robert Cipo

Total 58 Posts Website

“Wunderbar!” – Jesus Vega

Jesus Vega lindi në Havanë më 1954. Ai është kritik Kinematografie dhe autor i esesë “Zavattini në Havanë” botuar në vitin 1994. Ka botuar “Wunderbar!“,  “I mrekullueshem!” nga ku është nxjerrë edhe tregimi “Wunderbar”. * * * * * * * U zgjua papritur, i trembur nga zhurma e një teneqe

Continue Reading

“Pas Gare” – Xhejms Xhojs

Xhejms Xhojs (James Joyce) (1882-1941) Një prej autorëve më të mëdhenj të Shekullit XX, lindi në Rathgar, një rrethinë e Dublinit më 2 Shkurt 1882. Që në vitet e studimeve manifeston një karakter antikonformist dhe kryengritës. Më 1904 shkruan veprën autobiografike “Portreti i një artisti” të cilën e shndërron në

Continue Reading

“Çaj” – Hector H. Munro (Saki)

Hector Hugh Munro “Saki” (1870-1916) Lindi në Burma nga prindër skocezë. Mbasi kreu studimet në kolegjin e Bedfordit, kreu udhëtime në Normandi, Gjermani e Zvicër. Punoi në policinë e Burmas, por u kthye në Londër për shkak të shëndetit të tij jo të mbarë. Punoi në gazetat “Westminster Gazette” dhe

Continue Reading

Pin It on Pinterest