Jam Shqiptar, Shqiptar i Vërtetë

Shkrim

 • Shqipëria është vendi më i bukur në botë.
 • Në Shqipëri kemi korrupsionin.
 • Ballokumja është shqiptare. Po ashtu dhe Bugaçja.
 • Nuk kemi mode shqiptare.
 • Kryepeshkopi është grek, por jeton në Shqipëri.
 • Të gjithë të huajt do të deshin të jetonin në Shqipëri, dhe jo vetëm ata të varfërit.
 • Në Shqipëri jetohet mirë, mjafton të lexosh gazetat.
 • Thuhet se Shqipëria është në rënie ekonomike dhe pas dhjetë vjetësh të gjithë do jemi kthyer në kamariera, banakiera e roje bankash.
 • Në Shqipëri të gjithë duan të punojnë, por të punojnë ose si bufetierë ose duke dhënë me qera dyqane e banesa.
 • Në Shqipëri do kishim akoma Sigurimin nëse nuk do të  kishin vdekur Enveri dhe Mehmeti. Apo ndoshta e kemi akoma ?!
 • Në Shqipëri, për ata që nuk e dijnë, ka vetëm shqiptarë.
 • Në Shqipëri nuk jemi larg as nga deti dhe as nga mali.
 • Në Shqipëri kemi futbollistët të mirë, por rrallë herë fitojmë.
 • Në Shqipëri kemi futbollistë që i kërkon gjithë Europa, por stadiumet i kemi pa spektatorë.
 • Shqipëria është vendi i rakisë.
 • Shqipëria pas 100 vjetëve do bëhet fuqi industriale.
 • Në Shqipëri çdo katër vjet kthehen në militantë kundërshtarë të partisë në fuqi.
 • Shqipëria ka njerëzit me më shumë faqe në botë.
 • Shqipëria është kthyer në një kosh plehrash të hapur.
 • Si në Shqipëri nuk jetohet në asnjë vend tjetër të botës. Aty vepron parulla “kafe dhe llafe”.
 • Në Shqipëri jetohet shume mirë ke apo s’ke para. Pranë çdo pallati ka nga një Bankë.
 • Shqipëria është vendi ku hahet mirë, mish pule me pilaf.
 • Në Shqipëri për bela na kanë mbetur disa me mendime fashiste e komuniste.
 • Shqipëria ka pretendime për të hyrë në BE, po nuk po e fusin se ka shumë që shprehen “Allah Qerim”.
 • Në Shqiperi sekush bën si ti dojë qejfi.
 • Edhe ne në Shqipëri kemi filluar ti kemi gratë e bukura.
 • Burrat Shqiptarë, kur takohen pyesin njëri-tjetrin gjithë dyshim “A je Burrë?”
 • Në Shqipëri bëhet pyetja: “A kemi për të ecur ndonjëherë  përpara?”
 • Në kampionatin shqiptar të futbollit vazhdojnë akoma grushtat dhe shkelmat.
 • Mishi me narden gatuhet në Shqiperi, madje në Elbasan.
 • Rroftë Shqipëria! Por shqiptaret gjithmonë kanë patur qejf të largohen prej saj.
 • Pedagogët shqiptare kanë qejf të japin mësim jashtë shtetit.
 • Në Shqipëri ka vend për të gjithë.
 • Shqipëria është vendi që « e ka bekù Perenia ».
 • Për ata që nuk e dinë: edhe Shqipëria ndodhet në Europë.
 • Kënga popullore shqiptare i këndon dashurisë ose në labçe ose në shkodrançe.
 • Shqipëria është Republikë Demokratike bazuar jo mbi punën por mbi rehatllëkun.
 • Importi shqiptar ka përfshirë Ballkanin.
 • Në Shqipëri ka pas lindur Skënderbeu dhe mbahet mend.
 • Në Shqipëri ka shumë pasuri, po e mbajnë mbyllur në dhoma të blinduara.
 • Në Shqipëri ka dhe shumë varfëri. Blejnë ushqime me lista.
 • Ilirët kanë qenë Shqiptarë.
 • Në Shqipëri koha ndërron çdo gjashtë muaj.
 • Në Shqipëri ujërat herë përmbytin, herë shterojnë.
 • Burrat shqiptarë dinë të gjithë të kërcejnë « Napolonin ».
 • Shqiptarët nuk durojnë të mbajnë rradhën.
 • Shqiptarët dijnë të jetojnë: bukë, gjizë e kokërr hudhër.
 • Industria Shqiptare as ngrihet, por as ulet.
 • Shqiperia vazhdon akoma të jetë një pikëpyetje e madhe.
 • Në Shqipëri deti akoma është i kaltër.
 • Në Shqipëri kemi një kinema të madhe me shumë aktorë e pak spektatorë.
 • Kinematografia shqiptare tashmë ka ngecur te dokumentarët.
 • Shqiperia ka për kufi Greqinë, Maqedoninë, Malin e Zi, e Kosovën, pa harruar Guardia di Finanza-n dhe Mafian.
 • Kemi Artizanë të aftë, por nuk po shohim gjë.
 • Shqiptarët janë të aftë të mësojnë çdo zanat.
 • Është përshtypja sikur Shqipëria kufizohet me Ballkanin dhe Afrikën. Ashtu duket, por mendohuni mirë.
 • Aktori Naim Frashëri ishte shqiptar.
 • Familja shqiptare është një degë partie, varet nga kryefamiljari.
 • Shqiptarët përveç gazetave, asgjë tjetër nuk lexojnë.
 • Ekonomia Shqiptare është në rënie, por nuk i intereson askujt. Të gjithë bërtasin “Politika në plan të parë”.
 • Shqiptarët dinë vetëm të luftojnë.
 • Shqiptarët vetëm në dasma dinë të këndojnë e të kërcejnë.
 • Në Shqipëri do zihemi gjithnjë dhe për çdo gjë.
 • Shqipëria është kurioze për çdo gjë.
 • Shqiptarët duan të futen në Europë vetëm sa për pasaportën.
 • Shqiptarit për të pirë një kafe i duhen dy orë në klub.
 • Vetëm kur ndodhemi jashtë shtetit mburremi se jemi shqiptarë.
 • Shqipëria është pis dhe faji është i Bashkisë.
 • Në Peshë-Ngritje jemi kampionë.
 • Në Shqipëri kemi Tiranën, dhe asgjë tjetër.
 • Në Shqipëri zhvillohen shumë debate në TV, por pa bereqet.
 • Megjithatë, Shqipëria është shumë e bukur.
 • Shqipëria ka për histori Pellazget dhe Ilirët.
 • Shqipëria nuk ka histori bashkëkohore, e ndërron sipas partive.
 • Në Shqipëri shprehen opinionet pa kontrolluar faktet.
 • Në Shqipëri komandon dhe do komandojë gjithnjë vetëm një.
 • Shqipëria duhet parë gjithnjë me seriozitet.
 • Italia ka patur një nga diktaturat më simpatike të historisë. Sipas disave, Shqipëria ka patur një nga diktaturat më antipatike në histori.
 • Shqipëria duhej ta kishte bojkotuar diktaturën, por atë e ndalonte Europa.
 • Të huajt nuk mund ta kuptojnë Shqipërinë, edhe nëse banojnë aty me vite.
 • Labçja është një nga format e artit shqiptar.
 • Edhe kënga korçare pëlqehet.
 • Në Shqipëri zgjedhim gjithnjë rrugën ekstreme.
 • Edhe ne në Shqipëri e kemi një parti Komuniste.
 • Në Shqipëri as Kishës e as Xhamisë nuk i dëgjohet fjala.
 • Në Shqipëri ka diferenca të mëdha në kulturën e gatimit sipas krahinave.
 • Shqipëria është vendi ku botohen më shumë gazeta.
 • Shqipëria është vendi i fajtorëve që falen.
 • Në Shqipëri, që nga koha e Tanzimatit, nuk kanë qejf të paguajnë tatimet.
 • Në Shqipëri vetëm me folklorin tregohemi të aftë.
 • Në Shqipëri jemi që të gjithë politikanë.
 • Shqipëria në Mesjetë ja ka mbledhur edhe Turqisë.
 • Në Shqipëri kanë shitur gomerët dhe tokat e kanë blerë makina.
 • Shqipëria është akoma një vend pa rregulla.
 • Shqipëria ka qenë dikur një vend fetar.
 • Në Shqipëri kemi pasur President, Kryeministër dhe Bajraktar Sali Berishën!

Mirësevini në Shqipëri!

Robert Cipo

Pin It on Pinterest

Share This