Category: Gjuhësia

Total 19 Posts

Prof. Kostaq Cipo-ja, Përfaqësues i Nderuar i Gjuhësisë Dhe i Kulturës Shqiptare – nga Prof. Shaban Demiraj

Kostaq Cipoja, të cilin simvjet e përkujtojmë me nderim me rastin e 100-vjetorin e lindjes dhe 40-vjetorin të vdekjes të parakohëshme, është një ndër përfaqësuesit më të nderuar të gjuhësisë dhe të kulturës shqiptare. Ai bën pjesë në një grup shkencëtarësh, që përjetuan ngjarjet e mëdha historike të këtij shekulli

Continue Reading

“Elbasani – Traditë në Arsim” nga Bukurosh Dylgjeri

Përpjekjet e Elbasanasve Për Gjuhën Shqipe në Fillim të Shekullit XX.   Në fillim të Shekullit XX, pas gati 5 shekuj nën robërinë Osmano-Turke, Elbasani u bë një qendër e fuqishme e veprimtarisë patriotike për çlirim kombëtar si dhe për lëvrimin dhe përhapjen e shkollave shqipe njëkohësisht. Është e vërtetë

Continue Reading

Një Përgjigje për Mohuesit e Standardit të Shqipes

Një javë pas botimit të letrës që një grup gjuhëtarësh, shkrimtarësh dhe intelektualësh i drejtuan Kryeministrit Edi Rama për mbrojtjen e gjuhës shqipe, një nga firmëtarët e asaj letre, Prof. Rami Memushaj, flet për gazetën ‘DITA’. Ai shpjegon në këtë intervistë arsyet pse u shkrua ajo letër dhe nga cilët

Continue Reading

Pin It on Pinterest